Kevadine koolivaheaeg Palmse mõisas

Koolivaheajal, 20.-28. aprill, ootame peresid Palmsesse toredates tegevustes kaasa lööma ja ühiseid mälestusi looma.

Midagi meelele…

Härrastemajas saab tutvuda baltisaksa elulaadiga 18.-19. sajandil ja meie professionaalsetelt giididelt kuulda lugusid siin elanud von der Pahlenite perest.

Ühe vahva mõisakülastuse juurde käib kindlasti sõit Palmse hobukalessis. Iga päev kell 11:00-13:00 on kutsar härrastemaja ees valmis külalisi mõisakompleksis ringi sõidutama. Lühem sõit on juba muuseumipileti hinna sees, pikemaks pooletunniseks sõiduks on hea mõte aeg ette broneerida.

Ära ei saa unustada Palmse seppa, kelle juures on võimalik oma silmaga sepatöö tegemist jälgida ja võimalusel järgi proovida. Soovijad saavad harjutada mündi vermimist ja kaasa võtta isetehtud õnnemündi (€1 mündi eest). Kolmapäevast pühapäevani kell 14:00-15:00 saab sepa juhendamisel järele proovida erinevate viskerelvadega täpsusviskamist.

…ja head-paremat keelele

Veinikeldri kohvikus Alte Küche saab sel kevadvaheajal end kostitada maitsva Petit diner en famille suupistetevalikuga. Baltisaksa parimate kommete kohaselt on Palmse peakokk kokku sättinud perega jagamiseks värske suitsusingi, hõrgu põdravorsti, marineeritud kurgi, sardiinid, sibula ja karulauguvõi, seda kõike nautimiseks otse ahjust tulnud karaskil. Ja muidugi saab sellele peale lonksata oma õunaaia mahla või pitsi kangemat, Palmse eluvett. Head maiustamist!

Toimetused pere noorematele

Mõisakeldris on lastele sisse seatud tegevusnurk, kus saab von der Pahlenitelt šnitti võtta ja kujundada ning valmis joonistada oma pere vapi.

Osavate näppudega nuputajatele on kokkupanemiseks valik erinevaid Palmse mõisa puslesid.

Ja kui pärast barokkaia labürindis ringi jooksmist on veel energiaülejääke, saab Palmse kõrtsi ees oleval muruplatsil kepphobustega ringi kapata ja võiduajamisi teha.

Pered söövad Palmse mõisas
Palmse mõisa hobukaless pakub peresõite
Palmse mõisa sepp Viktor toimetab 19. sajandil ehitatud sepikojas
Skip to content