Palmse mõis pakub kevadhooajal mitmekesiseid ajaloo- ja looduselamusi

Lahemaa rahvuspargi südames asub Palmse mõis kauni barokkstiilis härrastemajaga, mis oli baltisaksa aadlipere von der Pahlenite kodu.

Palmse mõisas pakume haridusprogramme, mis avavad nii rikkalikku mõisaajalugu kui ka looduse maailma.

„Moonakad ja härrasrahvas“ on kaasahaarav haridusprogramm mõisarahva elust. Õpilased tutvuvad moonakate igapäevaelu, tööde ja tegemistega. Heidame pilgu moonakate toidulauale ja proovime järele, kuidas maitseb jahukört. Härrasrahva eluolu kogemiseks külastame nende elu- ja tööruume häärberis. Räägime lugusid ja legende Palmse mõisa headest härradest ja sellest kuidas nad suhtusid oma talupoegadesse.

Programmis “Kubjas, kilter, aidamees” sobitatakse tutvust mõisa ametimeestega. Põneval ringkäigul läbi mõisa kohtutakse praeguste mõisatöötajatega ja õpitakse tundma ajaloolisi töölisi nagu kunstkärner Madis, aidamees Aida-Krass ja toatüdruk Juuli. Programmi lõpus saavad kõik näidata omandatud teadmisi lõbusa viktoriini käigus.

“Mõisaproual külas” on mitmekülgne programm, mis pakub võimalust tutvuda mõisaprouade elustiili ja kommetega. Erinevate kaasavate tegevuste käigus saavad lapsed teada, kuidas mõisnikud vanasti elasid, vaba aega veetsid ning meelt lahutasid. Programm sisaldab etiketiõpet, muusikatundi ja käelist tegevust, lõpetades ehtsate mõisamängude ja Palmse mõisakooli tunnistusega.

Haridusprogrammi “Putukahotell” käigus matkame Palmse mõisa ajaloolistel matkaradadel looduskaunis Lahemaa rahvuspargis, mis on üks Euroopa tähtsamaid metsakaitsealasid. Üheskoos arutleme putukate rolli üle ökosüsteemis ja valmistame neile mõnusa elukoha – putukahotelli. Programm täiendab õpilaste loodusteadlikkust. Hotelli saavad osalejad kaasa, et aastaringselt putukate toimetusi jälgida.

Haridusprogrammide info leiate kodulehel www.palmse.ee ja broneerimiseks kirjutage e-posti aadressile syndmus@svm.ee

Fotograaf: Karli Saul

Vivian Lepa
Kommunikatsioonijuht
vivian@svm.ee

Skip to content