Rakvere linnuses saab kuulda Rakvere lahingust ja lahingupaiga otsingutel saadud leidudest

Ootame ajaloohuvilisi neljapäeval, 28. septembril 2023 algusega kell 17.00 Rakvere linnusesse. Muinsuskaitsepäevade puhul peab tuntud arheoloog ja keskaja relvastuse uurija Ain Mäesalu loengu Rakvere lahingust ning lahingupaiga otsingutel leitud põnevatest ja haruldatest leidudest.

Ain Mäesalu ja detektoristide klubid Vironia ja Kamerad on alates 2015. aastast pühendunult otsinud kohta, kus võis aset leida 1268. aasta veebruaris toimunud Rakvere lahing. Vene Novgorodi ja selle liitlaste ning Taani ja Liivi ordu ning Tartu piiskopi vägede vahel peetud lahingust võtsid orduvägede poolel osa ilmselt ka eestlased.  

Tänavu aprillis otsiti võimalikku lahingupaika Lääne-Virumaal Rahkla küla maadel. Lahinguga seotud kohta ei avastatud, küll aga leiti mitmeid muinasesemeid ja mõned aarded sh 23 haruldast hansakaussi.

Ain Mäesalu loengus saab kuulda lähemalt nii 18. veebruaril 1268 toimunud võimsast lahingust kui ka nendest põnevatest leidudest, mis on otsingute käigus välja tulnud. Juttu tuleb ka hansakaussidest, nende dateeringust ja võimalikust otstarbest.

Loeng toimub Rakvere linnuses 28. septembril kell 17.00.  

Sissepääs on sooduspiletiga 5€.Foto: Toomas Tuul, Rakvere linnus.

Skip to content