Palmse mõisapark on taas külastajatele avatud. Toetada saab aiaplaani loomist 

Palmse mõisa park on pärast mitmeaastast pausi taas kõigile külastajatele tasuta avatud.

Härrastemaja muuseumi külastamiseks on vaja osta pilet, kuid piletihinnas sisaldub lisana ka põnevaid tegevusi nii üksikkülastajatele, seltskondadele kui peredele.

Toeta mõisa aia uuendamist

Palume pargi ja ka muuseumi külastajatel võimalusel toetada Palmse mõisa aiaplaani loomist. Palmse mõisa aia ja Palmihoone hooldamine on väga töömahukas, ent soovime ajalugu tagasi tuua eriliste taimede näol. Põhikollektsiooni osana on plaanis palmihoonesse tagasi tuua need taimed, mida siin kasvatati Pahlenite ajal. Selleks, et säilitada Palmse mõisa barokkaeda eeskujulikuna, on vaja teha mitmeid muudatusi. Palmse mõisa barokkaiast soovime kujundada parima näite prantsuse pargikunstist Eestist. See pakuks ka head õpivõimalust nii tudengitele kui kõigile asjahuvilistele.

Loodame, et Palmse mõisa park pakub uuenenuna veelgi rohkem inspiratsiooni kunstnikele ja fotograafidele.   

Sündmused Palmse mõisas

Muuseumikülastusele lisaks kutsume kõiki meie eriilmelistele sündmustele, mis sobivad nii väikestele kui suurtele. Ootame 14. mail tundma rõõmu emadepäeva kontserdist, mis toimub Palmse mõisa õunaaias (vihmase ilma korral kas Palmimajas või restoranis). Esinevad Nadežda Tšuvpilo (mandoliin), Mait Paldra (kontrabass) ja Alexander Aamisepp (kitarr), kes esitavad erinevaid muusikažanreid. Kuulda saab nii eesti heliloojate teoseid, rahvusvahelisi jazzistandardeid kui ka omaloomingulisi teoseid bossa nova, boogie-woogie jms stiilis.

20. mail toimub Lahemaa piknikupäev ning õhtul on Muuseumiöö liikumisaastale pühendatud teemal “Öös on liikumist”. Siis viime külastajad rännakule mõisaparki loodusgiidi Peeter Hussariga.

Peredele on meil pakkuda peale mõisa keskkonna ja muuseumi veel teisi põnevaid sündmusi. 1. juunil lastekaitsepäeval toimub üks vahva perepäev, kus süüa saab pannkooke ja nunnutada mõisaloomi.    

Nii väikseid kui suuri muuseumikülastajaid üllatab 27. juunist alates Nukuteatrimuuseum, kes külastab mõisa rändnäitusega “Teatrinukkude võlumaailm”. Lisaks on peredele muuseumipileti sees erinevaid tegevusi ning ka hobused ja ponid, kes ootavad külastajaid suvel sõidule kindlatel aegadel – kell 11-13 ja 14-16.  

Samuti saame sel aastal publikut taas rõõmustada suurepärase etendusega “Minul on vari”, mis eelmisel aastal paljude südamed võitis. Etendused toimuvad ajavahemikus 12. – 22. juulini. Ootame etenduse publikut juba varem Palmse mõisa, sest külastajale on sellel ajavahemikul härrastemaja külastus poole hinnaga. Kindlasti on meie meeskond valmis pakkuma lõuna- ja õhtusööki igale maitsele, sest suvehooajal on avatud nii Palmse kõrts, Isabella kohvik ja ettetellimisel ka restoran “Von der Pahlen”.  

Jaanitule osas on meil ka uudis, sest sel aastal kolib Palmse mõis Altja rannakülla, et seal 23. juunil üks võimas jaaniõhtu koos Untsakatega maha pidada. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis võiks Palmse jaanituli olla üks aasta Palmses, teine aasta jälle Altjal. Kindlasti ootame ka kohalikke meile jaaniks appi kas siis esinema või osalema! Altja kõrts aga avab uksed alates 5. maist. 

Hoia Palmse mõisa tegemistel silma peal ning liitu uudiskirjagaga.

Vivian Lepa
Kommunikatsioonijuht
vivian@svm.ee

Skip to content