Virumaa Muuseumidel on uus koduleht ja visuaalne identiteet

Valminud on sihtasutuse Virumaa Muuseumid uus terviklik, mobiilsõbralik ja ligipääsetavusega koduleht. Selle aluseks on värske visuaalne identiteet.

Muuseum alustas kodulehe loomisega 2022. aastal eesmärgiga parandada selle kasutajasõbralikkust ja ligipääsetavust, samuti uuendada tehnilist lahendit ning luua tervikut. Töö teostas loovstuudio Sviiter OÜ.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhatuse liige Viljar Vissel: “Uus veebileht aitab kaasa ligipääsetavuse suurendamisele, tuues muuseumisse ka erivajadusega külastajaid, see omakorda aitab kaasa muuseumi arengukava eesmärkide saavutamisele.”

Koduleht ja värske visuaal ühendavad kaheksa eriilmelist muuseumi ja külastuskohta tervikuks. Sihtasutuse koosseisu kuulub kuus erinevas paigas asuvat muuseumi – Palmse mõis, Politseimuuseum, Rakvere linnus, Linnakodaniku Majamuuseum, Rehbinderi näitusemaja, Sagritsa muuseum Karepal ning külastuskohtadena Toolse linnus ning Altja kõrts ja võrgukuurid. Loovagentuur Identity OÜ kujundas Virumaa Muuseumidele värske identiteedi ja uue logo. Ühised on kirjatüübid, tunnuselementide ehk sümbolite ja logotüübi ehitus. Seejuures tähistavad ühtlase sammuga horisontaalsed jooned sümbolites ajaloo kihte. Eristuvateks elementideks on üksuste värvipaleti värviliud ja erinevad sümbolkujundid.

Muuseum loodab, et külastajad leiavad uuelt kodulehelt hõlpsasti vajaliku informatsiooni muuseumiteenuste ja lahtiolekuaegade kohta, lihtsustub broneerimine ja mitmekesisem keelevalik on abiks väliskülalistele. Töö kodulehega jätkub, kuna parendame vastavalt tagasisidele lehe sisu ja ülesehitust ning täieneb keelevalik.

Virumaa Muuseumid uus koduleht asub siin www.virumaamuuseumid.ee.

Nii koduleht kui visuaalne identiteet valmisid muuseumide kiirendi toetusel.




Skip to content