Kärner ja Koka-Mammi: mõisa- ja rannarahva toitumisharjumused

Laupäev, 8. november kell 12:00

Milline oli toidulaud sajandeid tagasi Virumaa mõisates ja rannakülades? Milliseid toite valmistas rannarahvas igapäevaselt ning kuidas need erinevad mõisarahva toidukultuurist?

Tule ja saa osa ajaloo elamusest, kus teadmine ja maitse kohtuvad!
Palmse mõisa loeng-töötubade sarja “Kärner ja Koka-Mammi” viiendal kohtumisel võtab sõna SA Virumaa Muuseumide vanemteadur Uno Trumm, kes avab Virumaa rannarahva ja mõisate ajaloolised toitumisharjumused, toiduained ning söögikordade kombestiku. Loeng põhineb arhiivimaterjalidel, suulisel pärimusel ja arheoloogilistel leidudel.

Loengu järel kutsume osalejad töötuppa, kus mõisa kokkade juhendamisel valmistatakse autentne roog rannarahva retseptivaramust. Töötuba lõpeb ühise degusteerimisega, kus saab kogeda, kuidas mineviku maitsed elustuvad tänapäevasel viisil.

Sari “Kärner ja Koka-Mammi” on osa Palmse mõisa “Elava mõisa” kontseptsioonist, kus ajalugu ei vaadata ainult vitriini taga, vaid kogetakse käed küljes. Iga loeng-töötuba toob osalejad lähemale Virumaa toidupärandile, aiandustraditsioonidele ja karjapidamisele, pakkudes teadmist, kogemust ja emotsiooni.

Loeng-töötubade sarja toetab Eesti Kultuurkapital.

Pilet €3, kehtib Muuseumikaart.

Kohtade arv on piiratud, pane ennast kirja siin.

Kärner ja Koka-Mammi loeng-töötoa reklaamposter.
Skip to content