SA VIRUMAA MUUSEUMID UUEKS JUHATAJAKS VALITI VILJAR VISSEL

Viljar Vissel

SA Virumaa Muuseumid nõukogu valis juhatuse liikme kohale kuulutatud konkursi võitjaks SA Vabaõhumuuseumi Konserveerimis- ja Digiteerimiskeskuse Kanut osakonna juhatajana töötava Viljar Visseli, kes asub tööle 2. märtsil käesoleval aastal.

„Leian, et minu senine töökogemus ja hariduskäik toetavad igati minu kandidatuuri. Kogemused ja senine koostöö muuseumivaldkonda kuuluvate asutustega annab mulle eelise tõhusalt sisse elada juhatuse liikme ametikohal. Senised järelevalve ning nõustamisalased tööd muuseumi- ja kultuuripärandi valdkonnas toetavad samuti minu kandidatuuri. Kultuuripärandi valdkond ei ole minu jaoks pelgalt töö, vaid see on kutsumus ja kirg,“ lausus Viljar Vissel nõukoguga peetud vestluses. „Pakutav ametikoht on mulle väga hea väljakutse just seetõttu, et SA Virumaa Muuseumid saavad minu potentsiaali rakendades arendada omanäolise muuseumi võimalusi ja säilitada ning edasi viia juba tehtud olulist tööd.“

„Viljar Vissel on kultuuriväärtusi tundev ja hindav spetsialist, kel on olemas ülevaade Eesti muuseumimaastikust. Olen täis valmisolekut temaga koostöö alustamiseks,“ sõnas SA Virumaa Muuseumid nõukogu esimees Marko Pomerants.

Viljar Vissel töötab hetkel maali, puidu ja metalli konserveerimise osakonna juhatajana SA Eesti Vabaõhumuuseumi Konserveerimis- ja Digiteerimiskeskuses Kanut. Ta on töötanud nõunikuna kultuuriväärtuste väljaveo alal Muinsuskaitseametis. Viljar Visseli näol on tegemist mööbli restauraatori/viimistlejaga.

Viljar Vissel on lõpetanud Tallinna Ülikooli kunsti ja joonestamise õpetajana. Ta on külalislektor Eesti Kunstiakadeemias loengusarjaga „Mis on kultuuriväärtus“ ja „Kuidas kontekstualiseerida kultuuriväärtuslikku objekti“. Viljar Vissel on samuti arvukate publikatsioonide kaasautor.  Lisaks mööblile on tema kireks ajaloolised tapeedid, olles MTÜ Eesti Ajalooliste Tapeetide Kogu asutajaliige.

Lisainfo :Viljar Vissel +372 5093148

http://svm.ee/et/uudised/sa-virumaa-muuseumid-uueks-juhatajaks-valiti-viljar-vissel

Skip to content