Konservaatorite talgud Palmse mõisas juba sel nädalalõpul

Palmse mõisa kogunevad 16.-17. augustini 2024 konservaatorid erinevatest Eesti mäluasutustest – toimuvad traditsioonilised Eesti Konservaatorite Ühingu suvised talgud.

Eesti Konservaatorite Ühingu (siis veel MTÜ Tartu Restauraatorite Klubi) talgute traditsioon kujunes välja 1990. aastatel korda saadetud erakorralistest abi- ja avariitöödest. Talgutöid koristamise ja museaalide või  ajalooliste objektide korrastamiseks korraldati Alatskivi mõisas (2004), Mooste mõisas (2005) , Põllumajandusmuuseumis (2006), Tartu Aleksandri majas (2007). Peale üle-eestilise organisatsiooni taastamist 2008. aastal jätkati  suviste kohtumiste traditsiooni. Käidi mitmel korral Karilatsi Vabaõhumuuseumis ja ka Tammsaare Muuseumis Vargamäel. Kahel aastal toimusid talgud Mõniste Talurahvamuuseumis (2015-2016), viimati Iisaku Kihelkonna Muuseumis (2023).

Sel aastal vaatavad konservaatorid üle Palmse mõisa härrastemaja ekspositsiooni ning aitavad seal museaale puhastada ning korrastada. Virumaa Muuseumide koguhoidjad on ka Rakveres säilitatavatest kogudest kohale toonud pabermaterjali ning väiksemaid esemeid, mille korrastamisega tegeletakse koolituskeskuses.

Praktilise töö kõrval on talgute eesmärgiks alati ka muuseumitöötajate nõustamine esemete säilitamisel ja eksponeerimisel ning objektide valimisel konserveerimisse saatmiseks. Talgutööd võimaldavad ühingul olla nõu ja jõuga toeks muuseumide kollektiividele ning tutvustada oma tegemisi ning konservaatori tööd laiemale publikule.

Lisainfo:

Egle Pihlo

info@eestikonservaator.ee

telefon + 372 5261282

Pilvi Põldma, SVM peavarahoidja

pilvi@svm.ee

telefon

+372 55667355

Skip to content