Rakveres toimub rahvusvaheline konverents “Muuseum ja autentsus”

25. ja 26. septembril 2023 saab Rakveres osa maailmatasemel museoloogia-alasest konverentsist, mida korraldavad Eesti Muuseumiühing ja ICOM Eesti Rahvuskomitee. Sündmuse toimumisele aitab kaasa Sihtasutus Virumaa Muuseumid.

Muuseumiühingu septembrikuine konverents toimub juba 26. korda, kuid tänavu esmakordselt Rakveres. Rahvusvahelisel konverentsil “Muuseum ja autentsus” vaadeldakse lähemalt, kuidas mõtestada muuseumi, pärandkultuuri ja autentsuse omavahelisi seoseid.

“Muuseumimaastiku mitmekesisuse ja kõrge kvaliteedi hoidmiseks on oluline, et Eesti muuseumitöötajad on kursis kaasaegsete rahvusvaheliste museoloogia arengutega. Meie iga-aastane konverents on suurepärane võimalus rahvusvaheline kogemus koju kätte tuua,” kõneleb Eesti Muuseumiühingu juhatuse esimees Kerttu Männiste.

Konverentsil jagavad oma uurimistulemusi ja kogemusi muuseumieksperdid Taanist, Saksamaalt, Sloveeniast ja Eestist.

“Tänavune konverents keskendub autentsuse teemale. Uurime kuidas tajuvad külastajad, muuseumid ja kultuuri-uurijad seda, mis on autentsus. Muuseumid püüavad luua võimalikult autentset kogemust oma külastajatele, kuidas seda aga saavutada ja kui kaugele peaks autentsuse püüdlusega minema?” ütleb ICOM Eesti Rahvuskomitee juhatuse esimees Kai Lobjakas.

Konverentsi teisel päeval toimub Palmse mõisas vestlusring teemal “Autentne pärand tänapäeva muuseumis”, kus arutletakse autentsuse väljendusviiside üle nii arhitektuuris, kunstis kui museoloogias. Lisaks külastatakse Sagadi mõisa ja metsamuuseumit.

Konverentsi kava on Eesti Muuseumiühingu kodulehel.

Konverentsi esimesest päevast teeb Muuseumiühing oma Facebooki lehel otseülekande.

Sündmuse toimumisele aitab kaasa Sihtasutus Virumaa Muuseumid.

Täname toetuse eest:

Lisainfo:

Anu Viltrop

Eesti Muuseumiühingu tegevjuht

anu@muuseum.ee
+372 5665 9118

Skip to content