Eesti muuseumiõpetajate 14. suvekool toimus Virumaal 

Eesti muuseumiõpetajate kogukond sai juba neljateistkümnendat korda kokku traditsioonilises suvekoolis. Seekord toimus suvekool 21. – 23. augustil 2023 Lääne-Virumaal. Suvekool pakub muuseumipedagoogidele mitmekesist valikut põnevatest tegevustest ja ettevõtmistest. 

Eesti muuseumiõpetajate suvekooli algatasid 2007. aastal Virumaa Muuseumide pedagoogid ja see on aastate jooksul muutunud oluliseks sündmuseks Eesti muuseumihariduse valdkonnas. Nüüd on suvekooli eestvedajaks Aivi Ross Eesti Rahva Muuseumi hariduskeskusest seekord koostöös Virumaa Muuseumidega. Kaasa aitas ka üks idee algatajaid Kaja Visnapuu.

Suvekool on muuseumiõpetajatele ainulaadne võimalus avastada ajalugu ja kultuuripärandit mitmekülgsete programmide raames ning tugevdada professionaalseid sidemeid, õppida kolleege tundma. Üritus toetab muuseumiõpetajate oskuste arendamist ning edendab muuseumihariduse kvaliteeti Eestis. 

Suvekooli avamine toimus 21. augustil kell 12.00 Rakvere linnuses. Osalejad said heita pilgu keskaega ning tutvuda palgasõduri argipäevaga. Lisaks viidi läbi haridusprogrammid nii Politseimuuseumis ja Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumis, Sagadi mõisas ja uuenenud metsamuuseumis. Viljar Visseli juhtimisel said osalejad ülevaate mõisaelust Palmses. Nii ongi seekord kujunenud kirev programm, kus kolleegid saavad ülevaate spioonide maailmast, säästlikust eluviisist ja kasvatavad keskkonnateadlikkust loodusretkel Oandul. 

Suvekooli teine päev kulmineerus seminariga teemal “Koosõppimine muuseumis”, kus esines PhD Tiina Peterson haridusministeeriumist. Tiina Petersoni ettekanne keskendus muuseumipedagoogika rollile ja väljakutsetele ning arutleb õpetajate professionaalsuse üle Euroopa kontekstis. 

Sündmust toetasid Eesti Kultuurkapital Rahvakultuuri sihtkapital ja Lääne-Virumaa ekspertgrupp.

Rohkem infot: 
Angelika Tšeremis 
SA Virumaa Muuseumid 
Muuseumipedagoog 
+3725788 0729 

Skip to content