Sagritsa muuseumi perenaine on sel suvel Marge Niller

Sagritsa muuseum Karepal avas suvehooaja koos uue perenaise Marge Nilleriga, kes plaanib tuua muuseumisse huvitavaid näitusi, korraldada kontserdeid ning kohtumisi huvitavate inimestega.

Marge on olnud Kalame taluga seotud juba pikka aega. Tema kogemused näitemängude, kontsertide korraldamise ja kunstiprojektide alal aitavad muuseumi elavamaks ja huvitavamaks muuta. Lisaks planeeritud kontsertidele, näitustele ja kohtumisõhtutele, külastavad muuseumi ka erinevad kunstnikud, kes saavad nautida taluõue ja ümbruse kauneid vaateid, mida ka kunstnik Richard Sagrits maalis, ning tunda Kalame müstilist hingust. Marge Niller sõnas: “Kindlasti on plaanis korraldada ka üks silmu küpsetamise päev, mis annab külastajatele võimaluse õppida, kuidas silmud purki saavad.”

Kalame talu on kunstnik Richard Sagritsa sünnikodu, kus valmis arvestatav hulk tema loomingust. Sel aastal on ateljeenäituse kuraatoriks kunstiteadlane Liis Pählapuu, kes on kureerinud paljusid Kumu kunstimuuseumi näitusi ning toimetanud ja koostanud kunstialaseid trükiseid. Näituse teema “Õied aknal. Richard Sagritsa lillemaalid, natüürmordid ja Kalame aed” on inspireeritud muuseumi soovist taastada Alice Sagritsa kiviktaimla Karepal. Säilinud on terve rida nimekirju taimedest, mis annab võimaluse vaadelda, kui paljud Alice´i kasvatatud taimed Kalame  taluaiast on jõudnud kunstniku loomingusse.

Kõiki huvilisi kutsume Sagritsa muuseumi avapäevale 19. mail kell 17.00.

Ateljeenäitus on avatud publikule alates 28. juunist 2023.

Lähem info: 

Marge Niller 

+372 5450 1544 

Vivian Lepa
Kommunikatsioonijuht
vivian@svm.ee

Skip to content