Rakvere linnus kutsub lapsi ja koolinoori põnevatesse programmidesse!

Ootame kevadsuvisel hooajal Rakvere linnusesse koolinoori ja lasteaialapsi. Linnuse elamuslikud ja harivad programmid täiendavad teadmisi nii keskaja kui ka varauusaja eluolust ja sõjandusest.

Haridusprogrammis “Lõbus lahing Liivimaa lossis” tutvutakse ordurüütlite tööga ja argipäevaga. Mõõganäitusel saab näha päris sõjariistu ning maha peetakse sõbralik ja ohutu lahing pehmete mõõkadega. Koos valmistatakse püssirohtu ja uuritakse muistsete õpetlaste saladusi.

Lustakas programm julgetele noortele on “Palgasõduri proovipäev”, mis viib vahvad osalejad palgasõdurite igapäevaellu. Päeva eesmärgiks on pääseda 16. sajandil palgasõduritest moodustatud võitlusüksusesse Koos tutvutakse palgasõdurite (landsknechtide) ajalooga, õpitakse selgeks rivis liikumine ja piigivõitluse põhitõed. Õpitakse tundma toonast relvastust ja valmistatakse püssirohtu. Programmi lõpus sõlmitakse tublide palgasõduritega lepingud ning välja makstakse ka esimene palk.

Programm “Keskaegne seiklus” viib osalejad retkele linnusesse püssirohukeldrist piinakambrini, tutvume linnuse ajaloo ja eluga keskajal. Ehtsat mõõka käes hoides ja vibu lastes hakkab ajalugu tõeliselt elama.

Populaarsed atraktsioonid piinakamber, surmatuba ja põrgu on kaasatud kõikidesse programmidesse, et tutvustada keskaegse inimese suurimaid hirme.

Lasteaialapsi ja algklasside õpilasi ootame programmidesse “Metsast lauta” ja “Muinasjuturetk”. Programmi “Metsast lauta” käigus tutvume üheskoos linnuse loomadega. Õpime tundma nende päritolu, , saame teada, mida nad söövad, kuidas nende eest hoolitseda ja kus nad elavad. Arutame, miks nad meile tähtsad on ja millist kasu nad inimestele toovad. Anname loomadele maitsva ampsu ja ehk õnnestub mõnele paigi teha. Lõpetuseks meisterdavad lapsed endale paberist päris oma eesli. Programmi “Muinasjuturetk” käigus etendatakse nukuteatrit, meisterdatakse vahaküünalt ning otsitakse peidetud aaret.

Haridusprogrammide broneerimine: Helina Piho helina@svm.ee.

Vivian Lepa
Kommunikatsioonijuht
vivian@svm.ee

Skip to content