Politseimuuseumis saab tutvuda politseitööga

Rakveres asuv Eesti Politseimuuseum on kogu pere teemapark, mis võimaldab igas eas külastajail omandada teadmisi politseitööst põneva ja kaasahaarava tegevuse abil.

Muuseumis saab omal käel ja nahal järele proovida, kuidas politseitööga seotud valdkonnad päris elus välja näevad. Ootame taas sel kevadel koolilapsi põnevust täis programmidesse!

Kahel korrusel on kokku kümme näitusetuba ja lastemuuseum (mängutuba on hetkel remondis). Peamajas on igas toas midagi, mida on osalejatel võimalus ise proovida, katsuda ja kus giidi loodud situatsioone lahendada. Näiteks saab testida päris autos oma pidurdusreaktsiooni, sõita kaldteel, proovida väsimusprille, korraldada märul, katsetada fotorobotit, proovida selga politseiriideid ja tunda omal kehal eriüksuslase varustuse raskust, kavaldada üle valvesüsteemi, ronides laserkiirte vahel, võtta sõrmejälgi, vaadata politseikoera topist Alfat ja palju muud. Kohtueelse uurimise laboris on võimalik osalejatel kehastuda CSI tüüpi kriminalistideks, lahates südant, silma ning võtta erinevaid proove.

Eriüksuse majas saab kehastuda eriüksuslaseks ning loetud minutite jooksul pahalasi kahjutuks teha. Samuti saab proovida täpsuslaskmist liikuvast politseiautost ning poseerida päris patrullmootorrattal.

Programmides saab tänavalt mõõta autode kiirust, võistelda meeskondlikult politseitöös ja läbida eriüksuse rada. Lisaks majale on muuseumil võimalusrohke sisehoov (kevad-suvi), kus pöörlevas autos saab tunda seda, mida liiklusõnnetuses üle katuse veerejad tunnevad, vaatamiseks ja katsumiseks on autod, bussid, veekahur ning politseikaatrid. Ei puudu ka laste politseijaoskond ja liikluslinnak. Õue on lisaks muule ka veel 2 põnevat eksponaati – politsei- ja piirivalveameti poolt annetatud jääklassi kaater ning veekahur Tige Elevant massirahutuste mahasurumiseks. Tihtipeale võib muuseumis kohata ka endist politseikoera ja tema juhti, kes koos külastajatele oma trikke tutvustavad.

Nii jagub ohtralt uut ja põnevat ka neile, kes on varem juba politseimuuseumis käinud. Uued atraktsioonid on piisav põhjus uuesti tulla.

Programmide broneerimine e-posti aadressil pm@svm.ee.

Vivian Lepa
Kommunikatsioonijuht
vivian@svm.ee

Skip to content