Muuseumiöö Virumaa Muuseumides

Rohkem kui 150 muuseumit ja mäluasutust üle Eesti avavad 20. mail uksed, et tähistada rahvusvahelist Muuseumiööd.

MuuseumiÖÖl, 20. mail ootame teid külastama ja jalutama Palmse mõisa, Sagritsa muuseumisse Karepal, Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumisse, Politseimuuseumisse ja Rakvere linnusesse.

Muuseumiööl on sissepääs 1 euro.

Muuseumiöö 2023 teema „Öös on liikumist“ on inspireeritud liikumisaastast ning keskendub tervislikele eluviisidele ja liikumisharrastusele. Loe muuseumiöö teema kohta rohkem siit.

Tule muuseumisse ja naudi jalutuskäiku läbi ajaloo!

Palmse mõis

Muuseumiööl on avatud Palmse mõisa õueala kell 18-22.
NB! Mõisa peahoone on avatud kell 10-18.

Kell 20:00 jalutuskäik pargis giid Peeter Hussari juhtimisel. Kogunemine härrastemaja ees. Retkel otsime õhtuhämarusest looduse varjatud liikumist ja avastame üheskoos pargi hääli. Towtab Kultuurkapital.

Osalemine jalutuskäigul: 1€

NB! 20. mail kell 12-18 toimub Palmse ja Altja kõrtside juures piknikupäev. Vaata lähemalt SIIT!

Rakvere linnus

Muuseumiööl avatud kell 20-22

Sissepääs: 1€

Rakvere linnuses satub külastaja 16. sajandi linnuse elu-olu kujutavasse teemaparki, mis pakub põnevust kogu perele.
Nii väikesed kui suured saavad kehastuda ümber rüütliteks ja sõjameesteks, lahutada meelt ning õppida ühtteist kesk- ja varauusaegsete inimeste elu kohta.

Linnuses on ajalootuba, teadustekamber, põrgu, piinakamber ja surmatuba, vibulaskmine ja sepikoda.

Linnuses asuv Schenkenbergi kõrts pakub keskaegsete retseptide järgi valmistatud toite.

Politseimuuseum

Muuseumiööl avatud kell 18-20

Sissepääs: 1€

Politseimuuseumi suur sünnipäev – 10! Tähistame sünnipäeva koos suure tordiga ning pidulikult jõuab Politseimuuseumi ekspositsiooni ka politseikoera topis Alfa! Avatud on püsiekspositsioon, näitus “Ajalugu vormides” ja õueala.

Politseimuuseumi näitusel leiad liikluspolitsei, konstaabli, märulipolitsei ruumid. Muidugi on kuritöö ja karistuse tuba, tutvuda saab politseisümboolikaga, kriminalisti ja narkopolitsei tööga.

Rakvere linnakodaniku muuseum

Muuseumiööl avatud kell 18-21

Sissepääs: 1€

Linnakodaniku muuseumis on võimalik end kujutleda aega, mil siin elasid kreisilinna kodanikud. Keskse mantelkorstnaga hoone jaguneb kaheks pooleks – vanemas osas võite näha, kuidas elas Rakvere keskmise jõukusega linnakodanik ehk bürger 19. sajandi II poolel. Uuem osa kujutab Eesti kodu 1920.-1930. aastatel, noores, alles hiljuti iseseisvaks saanud riigis. Selgelt on märgata mentaliteedi ja maitsemeele muutumine. Kuna Eesti aladel valitsesid sajandeid baltisaksa maaomanikud, püüti iseseisvas Eestis kõigest saksapärasest võimalikult distantseeruda.

Sagritsa muuseum Karepal

Muuseumiööl avatud kell 19-21

Sissepääs: 1€

Avatud tekstiilikunstniku Ülle Saatmäe näitus “Aiaäärsed”. Saab teed ja kohvi. Muuseumi perenaine teeb ka ringkäiku!

Kalame talus Karepal on kunstnik Richard Sagritsa sünnikodu ja seal tegutseb kevadest sügiseni avatud muuseum. Kunstniku sünnikodus valmis arvestatav hulk tema maaliloomingust. Alice Sagrits rajas siia ka kiviktaimla, mis on taastamisel.

Muuseumi õue on Teet Veispaku kureerimisel kujundatud skulptuuride aed. Näha saab Jass Kaselaane, Tiiu Kirsipuu, Maigi Magnuse, Jüri Ojaveri, Terje Ojaveri, Rene Reinumägi ja Simson von Seakylli teoseid.

Tulge nautige mõnusaid hetki Kalame talus!

Skip to content