Skip to content
Kohanda nõusoleku eelistusi

Me kasutame küpsiseid, et aidata teil veebis tõhusalt liikuda ja teatud funktsioone täita. Iga allpool oleva nõusoleku kategooria all leiate üksikasjalikku teavet kõigi küpsiste kohta.

Need küpsised, mis on kategoriseeritud kui 'Nõutud', salvestatakse teie veebilehitsejasse, kuna need on hädavajalikud veebisaidi põhifunktsioonide võimaldamiseks.... 

Alati aktiivne

Nõutavad küpsised on vajalikud selle veebisaidi põhifunktsioonide võimaldamiseks, nagu Teie nõusoleku eelistuste seadistamine. Need küpsised ei salvesta isiku tuvastamiseks mõeldud andmeid.

Küpsised puuduvad

Funktsionaalsed küpsised aitavad täita teatud funktsioone, nagu veebisaidi sisu jagamine sotsiaalmeedia platvormidel, tagasiside kogumine ja muud kolmanda osapoole funktsioonid.

Küpsised puuduvad

Analüütilisi küpsiseid kasutatakse selleks, et mõista, kuidas külastajad veebisaidiga suhtlevad. Need küpsised aitavad pakkuda teavet mõõdikute kohta, nagu külastajate arv, tagasipõrke määr, liiklusallikas jne

Küpsised puuduvad

Toimivusküpsised on mõeldud veebisaidi oluliste tulemusnäitajate mõistmiseks ja analüüsimiseks, mis aitab pakkuda külastajatele paremat kasutajakogemust.

Küpsised puuduvad

Reklaamiküpsiseid kasutatakse külastajatele kohandatud reklaamide pakkumiseks, võttes aluseks varasemalt külastatud lehed, ning reklaamikampaaniate tõhususe analüüsimiseks

Küpsised puuduvad

Refektoorium

Refektoorium ( lad k refectorium ) oli rüütelvendade ühine söögisaal. Kuna ordureeglid nõudsid korrastatud ühiselu, toimusid söögiajad refektooriumis kindlatel kellaaegedel. Rüütelvendadele oli ette nähtud kaks kahekäigulist sooja toiduga söögikorda päevas, mille juurde anti leiba ja pool pinti veini. Liha pakuti tavaliselt teisipäeval, kolmapäeval ja pühapäeval, välja arvatud usupühade ajal. Pühapäeval lubati pakkuda liha mõlema toidukorra ajal.

Esmaspäeval, neljapäeval ja laupäeval söödi köögivilja- või muid toite, reede oli paastupäev. Kuna söömise ajal loeti ette pühakirja ning lauas pidi valitsema täielik vaikus, kasutati omavaheliseks suhtlemiseks viipekeelt.

Refektrooium oli ka pidulik kokkutulekute ruum ning asus tavaliselt ehitise lõunatiivas.Ka tänapäeval toimuvad refektooriumis pidusöögid keskaegsete retseptide järgi Schenkenbergi kõrtsi köögis valmistatud roogadega. Väiksematele seltskondadele kaetakse laud Šoti kambrisse, mis on saanud endale nime 1574. aastal linnuse piiramise ajal hukkunud šotlaste auks.