Köök

19. sajandil majas veel veevärki ei olnud ja vesi toodi majja õuel asuvast kaevust. Toitu valmistati puupliidil ja hoiti soojas soojenduskapis. Köögikapis hoiti lihtsamaid, igapäevaselt kasutuses olevaid savi-, email- ja vasknõusid. Riiuli küljes on kondiitermeister Sidronile kuulunud pähkli- ja mandliriiv ning juurviljariiv. Apteegikapis hoiti ravimeid ja esmaabivahendeid.

4-1

Moosikeetmise pann

LOE SIIT

Kapi küljes ripub suur messingust pann, milles keedeti moosi. Sellised moosipannid olid eriti levinud Venemaal. Eestis on need suhteliselt haruldased.

4-2

Kärbsepüüdja

LOE SIIT

Aknalaual seisab klaasist kärbsepüüdja. Kärbsepüüdjasse pandi suhkruvett või muud magusat vedelikku, mis meelitas kärbsed maiustama. Nutikast püünisest nad aga enam välja ei pääsenud.

4-3

Kohvi valmistamise komplekt

LOE SIIT

Peres austati kohvijoomist, seega leidub köögis kõik vajalik kohvi valmistamiseks: ubade pruunistamiseks mõeldud pann ehk prenner, kohviveski ja kohvisamovar.

Skip to content