Köök

19. sajandil majas veel veevärki ei olnud ja vesi toodi majja õuel asuvast kaevust. Toitu valmistati puupliidil ja hoiti soojas soojenduskapis. Köögikapis hoiti lihtsamaid, igapäevaselt kasutuses olevaid savi-, email- ja vasknõusid. Riiuli küljes on kondiitermeister Sidronile kuulunud pähkli- ja mandliriiv ning juurviljariiv. Apteegikapis hoiti ravimeid ja esmaabivahendeid.
Moosikeetmise pann
LOE SIIT
Kapi küljes ripub suur messingust pann, milles keedeti moosi. Sellised moosipannid olid eriti levinud Venemaal. Eestis on need suhteliselt haruldased.
Kärbsepüüdja
LOE SIIT
Aknalaual seisab klaasist kärbsepüüdja. Kärbsepüüdjasse pandi suhkruvett või muud magusat vedelikku, mis meelitas kärbsed maiustama. Nutikast püünisest nad aga enam välja ei pääsenud.
Kohvi valmistamise komplekt
LOE SIIT
Peres austati kohvijoomist, seega leidub köögis kõik vajalik kohvi valmistamiseks: ubade pruunistamiseks mõeldud pann ehk prenner, kohviveski ja kohvisamovar.